15 Nisan 2012 Pazar
Alfredo sos tarifi
![]() |
Alfredo sos |
Alfredo sos tarifi
Alfredo sosu İtalya,nın geleneksel soslarından biri. Sos ilk defa Roma,da Alfredo di Lelio tarafından bulunmuş.Oldukça basit bu sosun temeli tereyağı ve parmesan peynirinden oluşuyor. Sonradan krema ve çeşitli baharatlar eklenerek sosa biraz daha farklı lezzetler katılmış.Malzemeler (4 kişilik)
- 1/2 çay bardağı tereyağı
- 1 su bardağı krema (%38 lik sütaş, pınar, sek gibi bir çok markanın kreması olabilir) (1 paket 200ml)
- 1 diş sarımsak ezilmiş
- 1 1/2 su bardağı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri veya eski kaşar da kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay bardağı taze kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı
Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin. Daha sonra sarımsak ve peyniri ilave edin ve hızlıca bir kaç kez çevirip ateşten alın. Maydonozu ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın... Sosunuz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
25 yorum:
AAaaa çok kolay tarifler
yessssssssssssssssss
Denedinizmi nasil oluyor?
Bu muhteşem bir SOS dışarıda menüde ilk buna bakarım kessinlikle tavsiye ederim mantar ve tavuklada super oluyor
yaptım evdekiler bna bırakmadan bitirdi enfes bir sosmuş :D
evet mantar veya tavukla mükemmel oluyor.
cok guzel ve kolay bı sos az once denedım ve sureklı yapıcam
Bencede çok lezzetli
deneyeceğim umarım güzel olur teşekkürler:)
Cok guzel sos ve cok pratik
permesan peynirini nereden temin edebiliriz bilen varsa yardımcı olursa sevinirim :)
Migros, Makro, Carrefour,Endi,Real gibi tüm büyük marketlerde ithal peynirlerin olduğu reyonda bulunur her zaman.
Sn. mirror yardımınız için teşekkür ederiz.
Elif Hanım Ankara'daysanız kızılayda başyazıcıdan alabilirsiniz ama Türkiye'deki permesan ithal geliyor. Tadı pek iyi değil beğenmiyorum pek. Bide kullanacaksan çok ince kıyman gerek toz gibi olmalı. Ben çok kullandım ama İtalyada özellikle kuzeyindeki permesanın tadı hiç bir yerde yok. Eski kaşar kullanıyorum ben genelde Türkiye'de. En azından yerel olduğu için daha lezzetli oluyor.
Denedim muhtesemm otesi oldu ayrica pismesine yakin ucine kuru feslegen koydum herkese tavsiye ederim. Tarif icin tesekkurler
Az önce yaptım mükemmel oldu ♥♥ Teşekkürleeeer
Enfes ve çok pratik bir sos. Ben dolapta kalmış gözden çıkardığım rokforu ekledim ve karabiber. Maydanozum yoktu koymadım. Daha önceki yorumculara katılıyorum muhteşem ötesi, mükemmel. Ağlayacaktım. Bir dahaki sefere mantar da eklemeyi düşünüyorum. Bence parmesana takılmayın. Eriyebilen herhangi bir peynir işi görür. Teşekkürler.
Yalnız bir Alfredo sos tarifi en büyük özelliği içinde tavuk ve mantar olmasıdır
kremayı da biz yapamıyo muyuz
sn. Ekin krema %36-38 lik olduğu sürece kimin yaptığının önemi yok kıvam yakalama açısından oran önemli. Eskiden köyde sütle kremayı makinada ayırırdık tadı mükemmel olurdu kıvam yaklaşık %25-30 larda oluyordu enfes bir tadı vardı şimdi kremanın tek kaynağı marketler.
Bu Sosa bayılıyorummm . Restoranlarda ilk bunu seçerim tavuk ve mantarla da kesinlikle çok güzel oluyor. Bu tariften yararlanarak evde denedim müthiş oldu :Ddddd
Krema yerine sut kullansak
Sut ve tavuk suyu kullanabilirmiyiz
Baharat tercihiniz nedir?
Metro gross markette cesit cesit var ama biraz pahali ona gore :)
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin