14 Nisan 2012 Cumartesi
Beşamel sos
![]() |
Beşamel sos |
Malzemeler (8 kişilik)
- 5 kaşık tereyağı
- 3/5 (60ml) çay bardağı un
- 1L süt
- 2 tatlı kaşığı (10g) tuz
- 1/4 tatlı kaşığı rende muskat cevizi
Yapılışı
1- Geniş bir tencerede orta ateşte tereyağını eritin. Unu tek seferde ilave edip kumlaşıp, altın sarısı olana kadar yaklaşık 5-7 dakika sürekli karıştırarak kavurun. (Dikkat edin kahverengileşmesin)2-Ateşi yükseltip azar azar sütü ilave edin bu arada karııştırmaya devam edin. Karışım kaynamaya başladığında ateşin altını kısıp koyulaşana kadar pişirin. Yaklaşık 10-20 dakika arası sürecek. Tuz ve muskat cevizi ekleyerek tatlandırın. Sosunuz hazır afiyet olsun.
Püf noktası:
- Kavrulmuş una süt ilave ederken topaklanmayı önlemek için bir yandan süt ilave edin bir yandan karıştırmaya devam edin.
- Yağı küçük kabarcıklar çıkana kadar kızdırın fazla pişerse yağ yanar ve sosun rengini koyulaştırır.
- Ateşten aldıktan sonra bir süre daha karıştırmaya devam edin sonradan oluşacak topaklanmaları önleyecek ve ipeksi kıvamını koruyacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
bi deneyeceğim bu akşam... paylaşım için teşekkürler...
Bu tarif çok iyi oldu... Hemen yapıyorum
Cok merak etmistim
iki kişilik tarife nasıl yapıcaz bunu yardımcı olur musunuz
3/5 cay bardagi un ne kadar oluyor anlayamadim
çaybardağında dudak payından biraz fazla bi boşluk bırakıncaya kadar un koy demek oluyor :)
muskat cevizi ne? onsuz olmaz mı?
sn. audrey muskat cevizi olmak zorunda değil damak tadınıza bağlı tercih sizindir.
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin