20 Nisan 2012 Cuma
Bolonez sos
![]() |
Bolonez sos |
Malzemeler (4 kişilik)
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 4 soğan ince doğranmış (Yaklaşık 3 su bardağı)
- 3 adet havuç ince doğranmış
- 6 diş sarımsak ince doğranmış
- 900g yağsız dana kıyma
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak beyaz şarap (250ml)
- 800g domates püresi (Yaklaşık 5 su bardağı)
- 250 ml süt (1 su bardağı + 1/2 çaybardağı)
- Rende parmesan peyniri (Eski kaşar veya tulum peyniri de kullanılabilir)
Yapılışı
1- Geniş bir tavada yağı kızdırın. Soğan, sarımsak ve havucu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi pembeleşene kadar 5 dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın.2- Şarap ve domatesleri ekleyip tavanın kapağını kapatın. Sos koyulaşana kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
3- Sütü ilave edip çekene kadar(yaklaşık 15 daika) pişirin. Tekrar tuz ve biberini ayarlayın.
Sosunuz hazır makarnanıza karıştırdıktan sonra parmesan peyniri ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeleri blendırdan geçirip daha hızlı doğrayabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
şarapsızda oluyor ancak ben beyaz şarap bulamadım kırmızı şarap kullandım gerçekten harika oldu sosun tadını destekler nitelikte oldu ama dedigim gibi şarap kullanmasanızda önerimdir gayet güzel oluyor...
fundalina kalmamış ama pendore buldum gerçekten harika oldu ama La Vita e Bella ile denemeyi çok istiyorum çok çarpıcı bi tat çıkıcagından eminim
Saat cok gec sarap yok ama viski kullandim :) sutte yokmu onun yerine krema yada sut tozu kullanirim bilmiyorum :)) bakalim necikicak
Sumeyye yunuz :
yaptim harika oldu
Malzeme miktarları çok abartı değil mi. 1 kg ye yakın kıyma falan. Ben tek kişilik olarak yapacağımı düşnüürsem acaba hangi malzemeden ne kadar gerekli olur?
Dostum bu sos bir harika
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin