7 Nisan 2012 Cumartesi
Domates sosu
![]() |
| Domates sosu |
Domates sosu
Bu tarifte hafif pişirilip konservelenmiş domates kullanılır. Sosun yapımın da şarap alternatifi olarak tavuk suyu veya haşlanmış sebze suyu kullanılabilir. Sonuç sizin için yine değişmeyecek kısa sürede ve kolaylıkla hazırlanan sos oldukça lezzetli olacaktır.Malzemeler (8 kişilik)
- 400g konserve domates
- 1 4/5 çay bardağı domates salçası (170g)
- 4 yemek kaşığı taze kıyılmış maydonoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4/5 çay bardağı doğranmış soğan
- 1 1/5 çay bardağı beyaz şarap (yerine aynı miktar tavuksuyu veya haşlanmış sebze suyu kullanılabilir)
Yapılışı
1- Domatesi, salçayı, maydonozu, sarımsağı, kekiği, tuzu ve karabiberi blendırdan geçirin.2- Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanı yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz karışımı ve şarabı ilave edip sos kıvamına ulaşıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 30 dakika sürecek pişirme esnasında arasıra karıştırarak dengeli pişmesini sağlayın.) Sosunuz hazır afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

9 yorum:
bu sosu ben yengemden öğrendım dehsett
aynen la adsız dehşet bişi bu
enfesto presto
bend e bayılıyorum bu sosa özellikle
Normal yağla yapsak olur mu?
1 4/5 ne demek 5 te 4 mü çoksa 4 ya da 5 mi, 4 ya da 5 ise başındaki 1 ne alaka
1 tam artı 4/5 daha ilave ederseniz 1 4/5 diye yazılır. Kesirli sayıdır 9/5 diyede yazılabilir bir diğer ifadeyle 2 tam çay bardağından 1/5 eksikte denilir. Sitemizde çay bardakları 100 ml su bardakları 200ml standardı kullanılmıştır. Tarifler mümkün olan en belirgin kesinlikte sürprize yer bırakmayacak ölçülere uyularak hazırlanmıştır. 2 çay bardağından biraz eksik belirsiz tarifler yerine matematiksel kesinlik vardır.
merhaba bn yaptım fakat cok koyu oldu nedeni nedir
sn. Kılınç salça kıvamından, pişme süresi, ateş vb. nedenlerden kaynaklanabilir. Sos kıvamına gelene kadar pişirilmesi tavsiyesi pişme süresine doğrudan uymadan kıvam üzerinden giderek olası hataları engellemek amacıyla söylenmiştir. Tariflere dikkat ederseniz aşamalar renk, kıvam, tat üzerinden veriliyor. Süreler tamamen referans amaçlı. Ateşe, tavanıza, malzemenize göre oluşabilecek olası farklılıklar aşamalara dikkat edilerek minimize edilmeye çalışılıyor. Siz bir neden belirleyebildiyseniz lütfen mesaj atın. Hoşçakalın.
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin