15 Nisan 2012 Pazar
Pesto sos tarifi
![]() |
Pesto sos |
pesto sos tarifi
Pesto sosu İtalya'nın Genova kentine ait klasik İtalyan soslarından biridir. Pişirilmeden kolayca hazırlanan sosun ana bileşeni keskin aroması ve parlak yeşil rengiyle fesleğendir. Diğer bileşenlerle fesleğen püre haline getirilmek suretiyle hazırlanır. Sos hazırlandıktan sonra dolapta saklanmak istenirse buz poşetlerine doldurulup deepfrize koyulur. Deepfrize koyulacak sosa peynir koyulmaz. Deepfrizden alındıktan sonra buzu çözülür oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve peynirle karıştırıldıktan sonra kullanılır.Malzemeler (4 kişilik) (Ölçü 100ml lik çaybardağı için)
- 1 4/5 çay bardağı taze fesleğen yaprağı
- 1 1/3 çay bardağı dolmalık fıstık (Çam fıstığı içi)
- 1 diş sarımsak (Soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri veya eski kaşar da kullanılabilir)
- 3/5 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz ve karabiber (Damak tadınıza uygun miktarda)
Hazırlanışı
Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blendır çalışırken yavaş yavaş zeytin yağını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunuz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Bu sosu daha önce hiç duymamıştım yapan oldumu?
Bu sos gerçekten harika.
Taze fesleğeni bulduğunuz zaman -ki şu an mevsimidir- kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca çam fıstığı yerine ceviz veya badem de (ben denediğim için biliyorum) kullanabilirsiniz.
busos harika oluyor bizde herkes bayılıyor
bi tutam tarçın ve bikaç tutam kadar kimyon ayrı hava verir . clementa makarna için birebir
sosun aslında antep fıstığı değil çam fıstığı kullanılır. orijinal halini hazırlamak isteyenler çam fıstığı kullanabilir.
Merhaba sn. Burk tarif zaten çam fıstığı ile yapılıyor. Antep fıstığı önerisinde bulunan yorumda yok. Sanıyorum mesajınızda bir karışıklık olmuş.
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin