Konkase domates hazırlama ve pratik kabuk soyma
Makarna sosların da kıvamlı sos elde edeceğimiz de, kısa süreli pişirmemiz gerektiğinde veya yalnızca kabuklarını soyacağımızda sık sık başvuracağımız bir yöntem.
- Domatesin yeşil kısmını çıkarın
- Domateslerin sığacağı büyüklükte bir kapta su kaynatın. Su kaynayınca altını kısıp domatesleri içine atın. 30 - 45 sn arası kaynar suda bekletin. İnatçı kabuklar için süre biraz uzayabilir ancak 1 dakikadan fazla tutmayın.
- Spatula veya gözenekli bir kepçeyle domatesleri alıp buzlu suya veya soğuk suya atın.
- Elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kabuklarını meyve bıçağı yardımıyla soyun.
- Domatesleri içindeki çekirdeklerin çıkma durumuna göre ister iki ister dörde böldükten sonra avcunuzla sıktırıp içindeki çekirdekleri ve suyu boşaltın.
- Bundan sonra istediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın konase domatesleriniz hazır..
 |
Domatesleri kısa süreli haşlama |
 |
Kaynar sudan soğuk suya alma |
 |
El yakmayacak sıcaklığa geldiğinde bıçakla kabuklarını soyma |
 |
Domatesleri kesip çekirdeklerini çıkarma ve suyunu sıkma |
0 yorum:
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin