6 Nisan 2012 Cuma
Şaraplı makarna sosu
![]() |
Şaraplı makarna sosu |
Şaraplı makarna sosu
Bu sos oldukça basit ve esnek bir sos içine katılan şarap pişme esnasında alkolü uzaklaşacak ve geriye yalnızca lezzetli aroması kalacak.Malzemeler (4 kişilik)
- 800g domates (kabuğu soyulmuş, küçük küçük doğranmış)
- 1 4/5 çay bardağı domates salçası (170g)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2/3 çay bardağı maydonoz (ince kıyılmış)
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1 1/5 kırmızı şarap (120ml)
Hazırlanışı
1-Orta boy bir kase de domatesleri ve salçayı bir birine yedirin.2- Geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağını ısıttıktan sonra sarımsakları atıp bir kaç dakika kavurun. Kahverengileşmeden önce domatesleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin.
3- Maydonoz ve şarap ekledikten sonra tuzunu ayarlayıp kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sosunuz hazır afiyet olsun.
Domateslerin kabuklarını soyma: Kaynar suya domatesler atılıp 30-45 saniye arası bekletilir. Sıcak sudan doğruca buzlu su veya soğuk suya alınır ve kabuklar etinden kolaylıkla ayrılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Şarap olmasa bildiğimiz domates sosu tarifi
einstein :(
Yorum Gönder
Makarna sosları yorumlarınızla daha güzel olacaktır.
Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin